Centar sudjelovao u obnovi kuće

Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije, i njihovi prijatelji koji su sudjelovali u zajedničkoj akciji na obnovi obiteljske kuće hrvatskog branitelja Jurice Mateljka, zajedno s obiteljskim prijateljima i rodbinom jučer su se okupili kako bi priredili dobrodošlicu dvoma članovima obitelji Mateljak pri njihovom povratku u obnovljeni dom.

Time je završena humanitarna akcija koju je prije dva mjeseca pokrenula spomenuta udruga kako bi obitelji Mateljak, čiji se članovi zbog bolesti nisu u mogućnosti brinuti sami o sebi, omogućila bolje uvjete stanovanja. Vrijednost obavljenih radova procjenjuje se na 12 tisuća eura, a odrađeni su volonterski i uz brojne donacije. U akciji je potpuno adaptirana unutrašnjost kuće, zamijenjena je stolarija, sanirana je AB deka na kući, uređena fasada, očišćena okućnica i betoniran prilaz kući. Također je nabavljen namještaj za kuhinju, dnevni boravak i sobe te oprema za sanitarni čvor, ali i posteljina, pribor za jelo i ostali inventar potreban za normalan život.

Kao najveći donatori i suradnici u toj humanitarnoj akciji bili su: Grad Metković, Centar za socijalnu skrb Metković, župa Sv. Nikole, UDVDR RH, Podružnica DNŽ, Južni Jadran d.o.o., a odazvale su se i druge institucije, udruge i pojedinci koji su se i do sada iskazali u sličnim akcijama.

Prije nego se obitelj Mateljak vratila u svoju kuću nju su posjetili predstavnici Grada Metkovića, Centra za socijalnu skrb Metković te župe Sv. Nikole, kako bi se uvjerili da je sve spremno za njezin povratak, a na sam dan povratka sve koji su sudjelovali u akciji gđa Vinka je u znak zahvalnosti počastila pečenom janjetinom.

Preneseno sa www.metkovic.hr