Osnovan KLOK “Sigura”

Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održana Osnivačka skupština Kluba liječenih ovisnika o kocki – KLOK Sigura, koji je danas počeo s radom.
Osnivanje kluba višemjesečna je inicijativa Centra za socijalnu skrb Metković, a razlozi njegovu osnutku vidljivi su prostim okom. Sličnih klubova nema sve do Splita, premda su klubovi ovisnika o kocki dokazan sustav pomoći i najuspješniji način liječenja te vrste ovisnosti.
Za predsjednika i likvidatora Kluba izabran je psiholog Ivan Karamatić, a uz njega članovima Upravnog odbora imenovani su: Anka Žderić, Jadranka Bušurelo, Kruno Vidović iz Zajednice Ivan XXIII, Marija Mijoč, Violeta Oršulić i predsjednik Udruge Leptirići Marijo Jurković. Nadzorni odbor čine: predsjednik Vatroslav Vugdelija te Jelena Medak i Asja Palinić Cvitanović.
Nakon službenoga dijela, psihijatar Zoran Zoričić iz zagrebačke KB Sestre milosrdnice održao je učenicima četvrtih razreda Srednje škole Metković predavanje o ovisnosti o kockanju. Taj liječnik s velikim iskustvom u pomaganju i liječenju te ovisnosti objasnio je kako kocka nema veze sa srećom – sve je u matematici – rekao je. Liječenje ovisnosti dug je i mukotrpan posao koji traje godinama, ali prvi korak je samostalno prepoznati ovisnost i potražiti pomoć koju u Metkoviću već danas mogu dobiti u novoosnovanome klubu. Za više informacija obratite se predsjedniku Karamatiću na 091 943 61 64.