Ovisnost o kockanju i klađenju

Dana 12.ožujka 2015.god. organizaciji Centra za socijalnu skrb Metković, održan je Okrugli stol na temu „Ovisnost o kockanju i klađenju“ s ciljem približavanja ovog sveprisutnog problema široj javnosti, a posebice roditeljima adolescenata koji se nalaze u rizičnoj skupini da upadnu upravo u ovakvu ovisnost koja je, na žalost, danas društveno prihvatljiva.

Pozdrave i uvod preuzeo je ravnatelj Centra Vatroslav Vugdelija, a teoretski dio su održale socijalna radnica Anka Žderić, socijalne radnice na stručnom osposobljavanju Lidija Šiljeg i Tina Taslak kao i voditelj terapijske zajednice u Udruzi „Zajednica Pape Ivana XXIII.“ Krunoslav Vidović.

Drugi dio Okruglog stola se odnosio na osobna svjedočanstva bivših ovisnika o kockanju, g. Marija Jurkovića i štićenika Udruge „Zajednica Pape Ivana XXIII.“ g. Jurice Marušića koji su pokušali dočarati kroz svoje životne priče i borbe učenicima Srednje škole i Gimnazije Metković, kroz što su sve morali proći da bi se izvukli iz ralja ovisnosti.

Ukoliko primjetite da Vaše dijete, bliska osoba ili netko ima problema sa klađenjem ili kockanjem, možete doći osobno u naš Centar ili nas kontaktirati telefonskim putem na broj Centra: 020 690 999