VI. Konferencija socijalnih radnika

VI. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom „Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize“ u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika i pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba održana je od 15. -17. listopada 2014 godine u Hotelu Antunović u Zagrebu.

Od naših soc. radnika iz CZSS Metković sudjelovale su na Konferenciji dipl.soc.radnice Anka Žderić,Ivanka Jurić te Višnja Gabrić.

Ova konferencija je omogućila razmjenu iskustava dobre prakse i dijalog o važnim profesionalnim pitanjima koje suvremeni oblici kriznih situacija, s kojima se suočava gotovo cijeli svijet, stavlja pred socijalni rad kao posve nove izazove.

Plenarna izlaganja održali su poznati stručnjaci iz područja socijalnog rada i ekonomije: Dr.sc. Michael Lavalette , Liverpool Hope University, Department of Social Work , Care and Justice , United Kingdom, prof. dr. sc. Mladen Knežević , umirovljeni redoviti profesor Studijskog centra socijalnog rada Pravnog Fakulteta u Zagrebu i Dr. Dubravka Jurlina Alibegović , Ekonomski institut u Zagrebu.

Održan je 1 okrugli stol, 25 izlaganja , 7 radionica i 6 poster prezentacija u okviru najvažnijih tematskih cjelina kao što su:

• Izazovi za profesiju socijalnog rada u vrijeme socijalne i ekonomske krize
• Podrška osobama s poteškoćama mentalnog zdravlja u vrijeme socijalne i ekonomske krize
• Obitelj u vrijeme socijalne i ekonomske krize
• Potreba za specifičnim znanjima socijalnih radnika o siromaštvu i traumi u vrijeme socijalne i ekonomske krize
• Problem alkoholizma u kontekstu socijalne i ekonomske krize
• Djeca i mladi u sustavu socijalne skrbi u vrijeme socijalne i ekonomske krize
• Rad s osobama starije životne dobi u vrijeme socijalne i ekonomske krize

Sudjelovalo je oko 450 stručnjaka. Konferenciju su obogatila i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik predstavom „Mali princ „ i Zbor „ Optimist „ koji je na otvorenju uz ostalo otpjevao i himnu „Lijepa naša domovino“.